Open Water Diver (Grunnkurs)

179168_657174527632837_1257557207_n

179168_657174527632837_1257557207_nDet er ikke vanskelig å lære å dykke, men på lik linje som annet som er verdt å gjøre, krever det litt tid og anstrengelser. Padi Open Water Diver (grunnkurs) er en tredelt opplevelse; kunnskapsutvikling, dykking i basseng og dykking i åpent vann.

Timeplaner

PADI Open Water Diver-kurset er veldig fleksibelt og prestasjonsbasert. Det betyr at vi i OceanFjord kan tilby kurset med flere ulike timeplaner, og tilpasse det til ditt innlæringstempo. Det er mulig å fullføre basseng- og sjødykkene i løpet av så lite som fire til fem dager (forutsatt at du passer på å lese manualen og se videoen på forhånd). Det er likevel mange som foretrekker en mer behagelig timeplan. Ta kontakt med oss, og forhør deg om timeplaner, eller spør om private eller ”halvprivate” kurs.

1. Kunnskapsutvikling. Her blir du kjent med grunnleggende prinsipper og prosedyrer. Du lærer for eksempel om hvordan trykk virker på kroppen din, hvordan du velger det beste utstyret, og hva du må tenke på når du planlegger et dykk.

Du fullfører kunnskapsutviklingen på egen hånd, leser alle de fem delene av PADI Open Water Diver Manual, og ser på de tilsvarende delene av PADI Open Water Diver Video (hvor du også får se ferdighetene du skal lære). Du repeterer hovedsakene i det du har lært deg i hver av delene sammen med instruktøren, og du besvarer en enkel prøve for forsikre deg om at du har forstått det. På slutten av kurset tar du en eksamen, hvor du får sjekket om du har fått med deg alle sentrale prinsipper og ideer.

2. Dykking i basseng. Det er dette det dreier seg om; dykking. Du utvikler grunnleggende dykkeferdigheter i et basseng, eller i vann med bassengliknende forhold. Her lærer du alt fra å montere utstyret ditt, til å få vannet ut av masken din uten å måtte gå til overflaten. Du får også øve på noen nødprosedyrer, som å dele luft om det skulle behøves. I tillegg blir det kanskje noen leker, du møter nye venner og du har det gøy.

Det er fem bassengdykk, hvor hvert av dem bygger på det forrige og alle bassengdykkene gjøres på en dag. Du tilegner deg de ferdighetene du behøver for å dykke i åpent vann i løpet av disse fem bassengdykkene.

3. Dykking i åpent vann. Etter bassengdykkene skal du og dine nye venner fortsette med å utvikle nye ferdigheter i løpet av seks dykk i åpent vann, på et dykkested sammen med PADI-instruktøren deres. Det er her du får gleden av å bruke alle kunnskapene dine, og til fulle oppleve undervannseventyret, – på begynnernivå, selvfølgelig.  Viste du at vi tar deg med til noen av dem beste dykkemålene på våre kurs? Hopp i det, en helt ny verden venter på deg der nede.

Kurspris kr: 4.800,- (inkl bokpakke, leie av utstyr og sertifisering)

Legesjekk kommer i tilegg (ca kr: 500,- Lege bestiller vi til alle elever ved kursstart)

 

  • Dykkekurs

  • Dykkekurs (generelt) Open Water Diver

  • Dykkekurs (generelt) Advanced Open Water Diver

  • Dykkekurs (generelt) Rescue Diver

  • Dykkekurs (generelt) Divemaster